Bli mer klimatsmart med de här tricken

Det finns många saker man kan göra för att bli mer miljövänlig i vardagen och vi kallar det att man gör klimatsmarta val. I följande inlägg kommer några tips som är enkla för varje person att ta till sig. Det krävs inte mycket pengar och man behöver inte lägga ner mycket tid på det. Vilket kan vara en fördel för många som kanske redan tycker att livet är stressigt som det är!

Gör smarta val när du ska städa

Det många inte tänker på är att städprodukter ofta innehåller mycket kemikalier och det här är inte bra för miljön. Det är dessutom inte bra för människor som lever i en miljö med mycket kemikalier. Därför ska man alltid välja sådant som är miljövänligt och miljömärkt. Något som man kan göra om man vill är att man använder grönsåpa, och för att det ska lukta lite trevligare kan man hälla lite pressad citron i städvattnet. Det många inte vet är att det bästa sättet att rengöra grillen på är faktiskt att skära en citron på mitten och sedan använda den som tvättsvamp på gallret. När det kommer till Flyttstädning Järfälla kan man välja att ta en miljövänlig städning om man vill vilket är väldigt bra och förhoppningsvis något fler städfirmor kommer börja med!

Ta cykeln eller gå till jobbet

Det här kan vara det mest uttjatade tipset någonsin men ändå så är det väldigt många som inte tar det till sig. Ställ bilen och ta cykeln, det här är något som är bra både för dig och för miljön. Istället för att gå på spinning så kan du ju lika gärna cykla några kilometer utomhus varje dag och därmed spara pengarna som du annars hade lagt på ett gymkort.

Köp inte för mycket mat och ät mindre kött

Något som är ett stort problem idag i världen är att vi människor producerar mer mat än vad vi äter och köttindustrin är en av de största bovarna när det kommer till växthusutsläpp. Så därför kan det vara smart att tänka på hur mycket mat man köper så att man slipper slänga och inför vegetariska dagar i veckan. För att man ska vara klimatsmart ska man egentligen endast äta kött en gång i vecka, men man kanske vill trappa ner successivt på det här.

Välj ekologiska alternativ

När du handlar så är det även bra om du väljer ekologiskt och närodlat. Det kan i vissa fall vara lite dyrare, men om alla tänker likadant skulle vi kunna pressa ner priserna genom att välja dessa alternativ. Stöd bönderna i närheten av där du bor och kom ihåg att det oftast är bättre kvalité på maten om du köper närodlat.