Köp begagnat för miljön och plånboken

En egen trädgård är bra för miljön. Du kan odla dina egna grödor och slipper därmed att åka in till affären lika ofta. Du odlar blommor som pollineras av bin och hjälper insekter att överleva. Ja, det finns mycket positivt med att odla eget och att skapa sin drömträdgård.

Att anlägga trädgård kräver dock i många fall att du behöver maskiner. Tunga maskiner drivs på fossilfria bränslen, vilket så klart inte är bra. Det finns trots det smarta val att göra för att minimera miljöpåverkan – till exempel att gå in på Blinto och köpa begagnat. Det är alltid bättre att ta vara på något som redan producerats, i stället för att köpa nytt. Så i de fall du behöver tunga, kvalitetssäkrade maskiner för din trädgård, är det bättre att kolla Blintos utbud av traktorer, minigrävare och hjullastare.

Undvik matsvinn

Det är inte ovanligt att du får frukt och grödor i överflöd när du odlar själv. Försök att ge bort eller sälja överskottet så mycket det är möjligt. Glöm dock inte att du alltid har alternativet att kompostera rester så att cirkeln sluts i åtminstone en liten omfattning. Mat som inte äts är tråkigt, men låt det åtminstone bli ny fräsch och näringsjord till nästa års odling!